Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Lampor

Nytt kontor invigt i Göteborg

Vid Gamlestads torg i Göteborg ligger Svenska kraftnäts nya kontor i ljusa och fina lokaler. Måndagen den 16 januari hade alla medarbetare och Svenska kraftnäts ledningsgrupp en liten aktivitet för att officiellt inviga kontoret.

Generaldirektör Lotta Medelius-Bredhe inledde med att berätta varför Svenska kraftnät valt att nu etablera sig i Göteborg. Det handlar om att vara där marknaden har behov av vår närvaro, och om att bygga nya relationer och samarbeten.

Först med nytt inredningskoncept

Betty Hedman, lokalstrateg, berättade om arbetet med att hitta rätt lokaler och om hur behov och förväntningar på kontor har förändrats de senaste åren. Kontoret i Göteborg är det första där Svenska kraftnäts nya inredningskoncept omsätts i praktiken.

Konceptet är välkomnande och signalerar en attraktiv mötesplats för alla medarbetare. Utformningen tidlös och lätt att använda i många olika typer av lokaler. Detaljer har lyfts som diskret påminner om Svenska kraftnäts identitet, till exempel visas kontorets elinstallationer i form av färgstarka sladdar.

För en Accelererad elnätskapacitet i Västra Götaland - ACCEL

I samband med invigningen berättade Per Eckemark, divisionschef på division Nät, om ACCEL. Det är ett stort och viktigt projekt där Svenska kraftnät samarbetar med Västra Götalandsregionen och Länsstyrelsen. Flera stora industrier och verksamheter i regionen ställer om till fossilfri produktion. Utvecklingen kräver både mer el och högre kapacitet. Arbetet med att korta ledtider, hitta nya arbetssätt och samarbeten samt effektivisera tillståndsprocesser kommer att bli avgörande.

Läs mer om ACCEL:

Uppstart för samverkansarenan ACCEL