Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Inbjudan till webbinarium om prissättning av obalanser

Programmet Nordisk balanseringsmodells (Nordic Balancing Model, NBM) arbetsgrupp för prissättning av obalanser bjuder nu in alla intresserade aktörer att delta i ett webbinarium den 8 februari 2023 kl. 12:00 – 14:00.

Mötet syftar till att diskutera designvalen för framtida prissättning av obalanser i Norden samt de nordiska systemansvarigas (Transmission System Operators, TSO) anslutning till de europeiska balanseringsplattformarna MARI och PICASSO.

Detta blir det första gemensamma nordiska webbinariet om ämnet som tidigare endast har introducerats och diskuterats i NBM:s referensgrupp och på nationella aktörsmöten i Norge, Danmark, Sverige och Finland.

Dagordning

Introduktion till ämnet obalanspriser

Varför det behövs förändringar

Designalternativ och val som ska göras

Tidslinje och kommande steg

Mer information

Materialet, som presenteras den 8 februari, kommer att skickas ut den 6 februari tillsammans med en Microsoft Teams-länk till mötet.

Se kalenderhändelsen och hur du anmäler dig här | svk.se Öppnas i nytt fönster

Läs inbjudan från NBM här | nordicbalancingmodel.net  Öppnas i nytt fönster