Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Traineernas blogg. En månad fylld av spännande studiebesök

Äntligen dags för oss, Jennie och Victoria att ta till orda!

Besök av ABB och Hitachi Energy

Vi har haft besök av både ABB- och Hitachi Energy-traineerna här på Svenska kraftnät, dagar som vi Svenska kraftnät-traineer anordnade. Vi blev väldigt nöjda med utfallet och tror och hoppas att även våra besökare blev det.

Under de respektive besöken så hölls informativa och inspirerande föreläsningar, workshops och quiz. Föreläsningarna berörde; NordSyd, Data Analytics, Elmarknad, Beredskap, Digitala stationer och Fjärranalys. Stort tack till er som kom och pratade! :D

Workshopen genomfördes i Case-format, där vi fritt planerade Sveriges Energiförsörjning 2050 MEN där vårt elsystem råkade ut för oväntade scenarion som försvårade vårt uppdrag. Det gällde att slå våra kloka huvuden ihop med ABB-traineerna för att lösa utmaningarna.

Besök hos RCC

Tillsammans med våra nordiska traineekollegor anordnade vi ett studiebesök till RCC i Köpenhamn, med möjlighet att träffas, lära oss av varandra och förstå varandras perspektiv. OTROLIGT KUL!

Nordic RCC (Nordic Regional Coordination Center) berättade om sitt uppdrag, historia och vikten av ett nordiskt samarbete. Vi hade dessutom förmånen att få med några av 2020 års Svenska kraftnät-traineer till Köpenhamn, vilken lyx! 

Under eftermiddagen anordnade EnergiNet ett spel där vi planerade och byggde ett fossilfritt nordiskt energisystem, något som var lättare sagt än gjort när vi väl började räkna på MWh, begränsningar i biomassa och hur energikrävande det skulle bli om hela fordonsflottan skulle drivas på vätgas.

Människor som sitter vid bord i en sal, där en man står och föreläser

Majoriteten av oss traineer valde att stanna över helgen i Köpenhamn och hann då med att turista, äta gott och lära känna både varandra och de andra nordiska traineerna ännu bättre!

Svenska kraftnätstraineer 2023

Det var allt från oss för den här gången!

Jennie och Victoria