Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Inbjudan till samråd

Efter en inledande myndighetsdialog hösten 2018 bjuder nu Svenska kraftnät in till samråd om ett sträckningsförslag inom en utredningskorridor för den planerade luftledningen mellan Messaure i Sverige och Keminmaa i Finland.

Elnätet förnyas och förstärks

Den planerade ledningen mellan Sverige och Finland resulterar i stor nytta för hela den nordiska elmarknaden, ökar försörjningssäkerheten i Finland, integrerar Sverige ytterligare i det nordiska elsystemet och krävs för att möta framtidens behov av säkra elleveranser. Projektet är klassat som ett gemensamt europeiskt intresse (PCI).

Nu fortsätter samrådsprocessen

Vi samråder med myndigheter, fastighetsägare, kommuner och allmänhet för att informera och ta emot synpunkter på den planerade luftledningen. Utifrån de synpunkter som kommer in under samrådet kan justeringar av sträckningsförslaget inom korridoren bli aktuella.

Samråd pågår mellan 16 mars 2020 och 17 maj 2020

Samrådsunderlag, som beskriver sträckningsförslaget, finns tillgängligt på projektets webbplats under "Dokument och kartor".

Frågor och kontaktpersoner

Välkommen att kontakta oss på Svenska kraftnät om du har frågor om projektet. Kontaktuppgifter hittar du på projektets webbplats www.svk.se/messaure-keminmaa. Du kan också skicka dina frågor per e-post till messaure-keminmaa@svk.se eller kontakta:

Mats Hannevad
Kontaktperson
Tel: 073-035 44 55
E-post: mats@skogmarkkonsult.se

Lämna synpunkter fram till 17 maj

Skicka dina synpunkter via e-post till registrator@svk.se eller via post till Svenska kraftnät, att. Matilda Björkheden, Box 1200, 172 24 Sundbyberg – ange diarienummer Svk 2017/298.