Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bild på ett snölandskap med en kraftledning i bakgrunden

Inför kommande samråd

Nu pågår förberedelserna inför samrådsperioden för den planerade ledningen mellan Messaure i Sverige och Keminmaa på den finska sidan. Under samrådsprocessen kan du som berörs av Svenska kraftnäts utbyggnadsplaner lämna dina yttranden.

När Svenska kraftnät identifierar behovet av en ny ledning i stamnätet inleds ett omfattande arbete för att hitta den sträckning som påverkar omgivningen minst. I detta arbete är samrådet en viktig del. För den planerade ledningen mellan Messaure-Keminmaa planeras samrådet att hållas under våren 2020.

Samrådsunderlag

I god tid innan samrådsperioden startar får berörda fastighetsägare, närboende, andra intressenter och allmänhet ta del av samrådsunderlaget. Där presenteras Svenska kraftnäts förslag till ledningens sträckning, utredningar och bedömningar. När samrådet startar har du som berörs möjlighet att komma in med yttranden och information som kan vara av värde för den slutliga placeringen av ledningen under ca två månader.

Informationsbrev och öppna hus

Berörda fastighetsägare, närboende och intressenter är även välkomna att delta vid öppna informationsmöten på utvalda platser längs med ledningens sträckning. Du som direkt berörs av ledningen kommer att få brev hemskickat med vidare information om mötena. Informationen kommer också att finnas tillgänglig på www.svk.se/messaure-keminmaa.