Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vi arbetar på en lösning för digitala möten

För att säkerställa allmänhetens möjlighet att delta i dialog om den planerade luftledningen Messaure-Keminmaa arbetar Svenska kraftnät intensivt med att få fram en digital lösning för informationsmöten online.

Svenska kraftnät följer noga utvecklingen av coronavirusets påverkan på samhället och särskilt på Svenska kraftnäts egen verksamhet. Mot bakgrund av virusets framfart ställdes planerade informationsmöten om den nya kraftledningen in.

Svenska kraftnät arbetar nu intensivt med en lösning för motsvarande digitala informationsmöten. Vi ber er ha överseende med att detta arbete tar mycket tid i anspråk. Även om möten hålls digitalt måste allt gå rätt till enligt svensk lag och EU-förordningar.

Samrådsperioden pågår som planerat – men förlängs

Samrådsperioden gällande sträckningsförslaget pågår som planerat mellan 16 mars och 17 maj 2020. Vi uppmanar er som vill skicka in synpunkter att fortsätta göra det. Utifrån rådande omständigheter kommer samrådsperioden förlängas till cirka tre veckor efter att digitala informationstillfällen genomförts. 

Exakta datum för digitala informationstillfällen är ännu inte bestämt. Svenska kraftnät återkommer med mer information så snart vi kan. Alla som tidigare fått inbjudan till samrådet kommer få denna nya information via brev eller mejl, på samma sätt som tidigare. Vi kommer också att publicera annonser i lokal media samt uppdatera informationen på projektets webbplats, www.svk.se/messaure-keminmaa.

Möjlighet att delta på annat sätt än digitalt

För er som önskar delta i samrådet på annat sätt än det digitala sättet som kommer erbjudas, erbjuder vi kontakt över telefon. Vi skickar även gärna samrådsunderlaget i tryckt form helt kostnadsfritt – beställ genom att skicka ett mejl till messaure-keminmaa@svk.se.

Frågor

Välkommen att kontakta oss på Svenska kraftnät om du har frågor eller funderingar gällande projektet Messaure-Keminmaa. Du kan också skicka frågor till oss via mejl via messaure-keminmaa@svk.se. Har du synpunkter du vill framföra skriftligen kopplade till samrådet, vänligen se uppgifter nedan.

Sara Gommel, kommunikatör
Telefon: 010-475 87 36
Mejl: sara.gommel@svk.se

Jens Knutsson, projektledare
Telefon: 010-475 82 10
Mejl: jens.knutsson@svk.se

Matilda Björkheden, tillståndsansvarig
Telefon: 010-475 86 56
Mejl: matilda.bjorkheden@svk.se

Lämna yttrande till samråd

Ange diarienummer Svk 2017/298.
Skicka dina synpunkter/yttrande till:

E-post: registrator@svk.se

Post:
Svenska kraftnät
att. Matilda Björkheden
Box 1200
172 24 Sundbyberg