Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Alternativ sträckning förbi Brista industriområde

Då det finns utmaningar att passera med den nya ledningen i nuvarande ledningsgata genom Brista industriområde i Sigtuna pågår utredningar för att se alternativa möjligheter till var ledningen kan byggas.

När vi behöver bygga nya ledningar försöker vi utnyttja befintliga ledningsgator om möjligheten finns för att undvika att ta ny mark i anspråk. De fortsatta utredningarna i vald korridor visar dock på att det finns svårigheter att passera med den nya ledningen i nuvarande ledningsgata genom Brista industriområde i Sigtuna. En möjlighet är att istället bygga ledningen runt industriområdet, vilket innebär att en del av en tidigare aktuell utredningskorridor, förbi Skoby, åter igen blivit aktuell för utredning. Om detta alternativ visar sig vara en bättre lösning kommer den befintliga ledningen genom industriområdet att rivas.