Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vårt bemötande på inkomna yttranden från det kompletterande samrådet

Den 20 augusti avslutades det kompletterande samrådet om en tillkommande sträckning för luftledning mellan Odensala–Åslunda–Slåsta, i Sigtuna kommun. Vi har nu beaktat inkomna yttranden och sammanställt dessa i en samrådsredogörelse med vårt bemötande. Stort tack för era synpunkter!

Inkomna synpunkter tillsammans med vidare utredningar har resulterat i att denna kompletterande delsträcka inte längre är aktuell.

Samrådsredogörelsen finns tillgänglig här på webben under menyn Dokument och kartor och avser förutom det kompletterande samrådet även tidigare samråd som genomfördes hösten–vintern 2019.

Önskar du att få samrådsredogörelsen skickad per post är du välkommen att kontakta oss.

Samtliga yttranden underlag inför val av sträckning

Utöver det kompletterande samrådet har två tidigare samråd genomförts, våren 2017 samt hösten–vintern 2019. Inkomna yttranden med synpunkter utgör tillsammans med tidigare identifierade värden, utredningar och nätanalyser, underlag inför val av sträckning för den nya luftledningen.