Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kompletterande samråd om utredningskorridorer hösten 2018

Under 2017-18 har ytterligare utredningar gjorts utöver de som presenterades vid ett första samråd i början av 2017. Det har skett för att finna den mest lämpliga ledningssträckan mellan Överby och Beckomberga. Kompletterande samråd om nytillkomna alternativ har senarelagts till hösten 2018. Den här informationen har också skickats med post till berörda sakägare.

Kompletterande samråd

De utredningar som gjorts har resulterat i fler utredningskorridorer utöver de tidigare korridorerna som fortfarande är aktuella. Därför kommer ett kompletterande samråd att hållas under tidig höst 2018. Där presenteras de nytillkomna utredningskorridorerna med möjlighet att lämna synpunkter. Inbjudan med tidpunkt och plats sker genom utskick och publiceras här på vår webbplats minst 2 veckor i förväg. Fastighetsägare för de korridorer för vilka samråd redan har skett kommer också att få information om de korridorer som ingår i det kompletterande samrådet. En länk till samrådsunderlaget på hemsidan kommer då att finnas tillgänglig.

Vad sker efter samrådet?

Efter det kompletterande samrådet kommer yttranden att sammanställas och bemötas i en samrådsredogörelse. Därefter fortsätter arbetet med att välja utredningskorridor utifrån de båda samråden. De synpunkter som kommit in skriftligt vägs samman med tekniska, ekonomiska och miljömässiga aspekter. Val av utredningskorridor beräknas preliminärt vara klart januari 2019.

Kontakt

  • Tillståndsansvarig Charlotta Lindqvist, tel. 010-475 87 92, charlotta.lindqvist@svk.se
  • Kommunikationsansvarig Ingegerd Bills, 010-475 81 59, ingegerd.bills@svk.se