Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Så lämnar du synpunkter på utbyggnadsförslaget

Fram till den 22 november kan du lämna dina synpunkter på utbyggnadsförslaget i ett yttrande. Inkomna synpunkter och vårt svar sammanställer vi sedan i en samrådsredogörelse som vi publicerar här på webben.

Välkommen att lämna yttrande märkt med diarienummer 2016/893 senast den 22 november till registrator@svk.se alternativt till postadress:

Svenska kraftnät
Att. Charlotta Lindqvist
Box 1200
172 24 Sundbyberg

Svar sammanställer vi i en samrådsredogörelse

Efter att vi har tagit del av de synpunkter som har kommit in under samrådet tar vi fram en samrådsredogörelse. Där sammanställer vi samtliga skriftliga synpunkter som kommit in under samrådstiden samt våra svar till dem. Du som lämnar ett yttrande med synpunkter kommer alltså inte att få ett personligt svar från oss.

Samrådsredogörelsen kommer att ingå i ansökan om nätkoncession (tillstånd) till Energimarknadsinspektionen. De genomför därefter en remissrunda om den valda sträckningen (koncessionslinje) och miljökonsekvensbeskrivningen.

Synpunkter och frågor om Vattenfalls kabelförbindelse

I samma ledningsgata förbi Viby i Sollentuna planerar Vattenfall Eldistribution en nedgrävning av sina befintliga luftledningar och genomför därmed ett parallellt samråd för detta.

För frågor och synpunkter gällande Vattenfall Eldistributions samråd, vänligen kontakta eva.nilsson@vattenmiljovarmland.se.