Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Hos oss är vi alla ledare

Oavsett vilken roll du har inom Svenska kraftnät så bidrar du genom ditt personliga ledarskap till resultat och samarbete. På så sätt är vi alla ledare och utövar ett ledarskap. Några har utöver detta personliga ledarskap även ett formellt chefskap vilket innebär en ytterligare dimension av ansvar och befogenheter.

"Genom ett modigt, öppet och hållbart ledarskap utvecklar vi vårt samhällsuppdrag i en föränderlig värld"

Så lyder vår ledarskapsvision. Vi vill tillsammans skapa en kultur som präglas av personligt ledarskap, tillit och samarbete. Visionen gäller alla våra medarbetare då vi alla i våra olika roller utövar ett personligt ledarskap där vi påverkar våra mål genom vårt agerande och samarbete.

Våra ledarskapskriterier

För att tydliggöra förväntningar och uppmuntra till beteenden hos chefer och medarbetare har vi tagit fram ledarskapskriterier.

Har helhetsperspektiv

Du förstår vårt uppdrag, vår strategi och bidrar till att utveckla verksamheten. Du har alltid ett hållbarhets- och säkerhetsperspektiv. Du agerar som en förebild och representerar Svenska kraftnät samt den statliga värdegrunden. Du nätverkar och bidrar till samverkan över gränser.

Prioriterar och levererar

Du fokuserar på att skapa resultat. Du utforskar ditt mandat i dialog med andra och har mod att fatta beslut och prioritera. Du är flexibel och anpassar dig till skiftande förutsättningar. Du förstår våra intressenter och har ett affärsmässigt förhållningssätt.

Bidrar till innovation

Du har förståelse för vart omvärlden är på väg. Du har mod att utforska och pröva nytt. Du genomför ständiga förbättringar i stort och smått.

Är öppen och visar tillit

Du skapar tillit genom att vara öppen. Du tar hänsyn till andras perspektiv och kompetens. Du verkar för transparens och kommunicerar aktivt. Du skapar dialog och utvecklar goda relationer.

Utvecklar dig själv och andra

Du utvecklar samarbetet i alla de mikrosystem du deltar i. Du är drivande i din egen utveckling och utvecklar andra. Du tar initiativ till reflektion och feedback. Du delar systematiskt med dig av kunskap och erfarenheter och uppmuntrar andra att göra detsamma.