Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kompletterande samråd för passage Barkarby

Svenska kraftnät bjuder in till ett kompletterande skriftligt samråd om alternativa sträckningar för passage Barkarby i kommunerna Järfälla och Stockholms stad, för den planerade 400 kV-ledningen mellan Överby-Beckomberga.

Under perioden 12-30 april 2021 pågår det kompletterande samrådet som rör nya förslag på markkabelsträckningar i området från Hjulsta trafikplats till den skogsbeklädda bergshöjden Hästa klack. Det kompletterande samrådet är skriftligt och berör kommunerna Järfälla och Stockholms stad. Förslagen till alternativa sträckningar utgör en marginell justering från det förslag som presenterade under samrådet hösten 2020.

Ta del av samrådsunderlaget under Dokument och kartor.

Under samrådet 2020 inkom yttranden från Trafikverket och Järfälla kommun om att utreda ytterligare alternativa lokaliseringar för vissa delsträckor av den planerade ledningen. Efter att Svenska kraftnät har undersökt och utvärderat dessa förslag under våren 2021 genomförs nu ett kompletterande skriftligt samråd. Samrådsunderlag och följebrev skickas per post till berörda fastighetsägare och remissinstanser.

Samrådsredogörelse senast hösten 2021

Svenska kraftnät kommer att lämna en komplett samrådsredogörelse för samrådet som genomfördes hösten 2020 samt det kompletterande samrådet för passage Barkarby när samtliga yttranden har inkommit och beaktats. Samrådsredogörelsen väntas vara klar under hösten 2021.

Välkommen att kontakta oss 

Vid frågor är du välkommen att kontakta oss.

Charlotta Lindqvist
Tillståndsansvarig
010-475 87 92