Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Ny möjlighet att deltaga i öppet möte med anledning av Ei:s samråd gällande BSP och BRP

Med anledning av att mötet torsdagen den 26 januari blev fullsatt, bjuder nu Svenska kraftnät in till ett till öppet möte, med samma innehåll, alltså att redogöra för innebörden av de villkor som föreslås samt framföra Svenska kraftnäts hållning till dessa. Dessutom har det tillhörande förklarande dokumentet uppdaterats den 27 januari 2023.

Svenska kraftnät informerar om att Energimarknadsinspektionen måndagen den 19 december publicerade ”Samråd om förslag till villkor för leverantörer av balanstjänster och balansansvariga parter”. Samrådet berör vilka regler som ska gälla då dagens roll Balansansvarig delas upp i rollerna Leverantör av balanstjänster (BSP) och Balansansvarig part (BRP).

Vänligen observera att man denna gång måste anmäla via ett formulär i kalenderhändelsen, se länk nedan. Möteslänk med kod kommer skickas ut via e-post innan mötet.

Reservera denna tid och anmäl dig för möjlighet att ställa frågor till Svenska kraftnät om vad de föreslagna förändringarna kan komma att innebära för just dig och din organisation.

Mer information

Länk till kalenderhändelse | svk.se

Vid frågor kring villkoren eller det öppna mötet, vänligen kontakta bsp_brp@svk.se

Samråd om förslag till villkor för leverantörer av balanstjänster och balansansvariga parter | Energimarknadsinspektionen - ei.se Öppnas i nytt fönster

Förklarande dokument - Modell för BSP/BRP (.pdf) Öppnas i nytt fönster