Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Ytterligare tillfälle till information om markupplåtelseavtal och ersättningserbjudande i Risudden

Svenska kraftnät kommer att hålla ytterligare ett informationsmöte om markupplåtelseavtal för den svenska delen av den planerade nya 400 kV-ledningen Aurora Line. Onsdag 29 mars finns vi i Risudden. Som tidigare meddelats hålls informationsmöte även i Vuollerim måndag 20 mars och i Överkalix tisdag 21 mars.

Efter att vår inbjudan till informationsmöten i Vuollerim och Överkalix hade skickats ut har vi fått önskemål om ytterligare informationstillfälle i Risudden. Vi genomför nu därför ett extra mötestillfälle. Om du vill komma till mötestillfället i Risudden utan att ha fått brevet som gått ut så hör av dig till oss så att vi vet att alla kommer att rymmas i lokalen.

Välkommen på informationsmöte i Risudden!

Välkommen onsdag 29 mars till Byalokalen i Risudden. Mötet öppnar kl 17.00 och en presentation kommer hållas med start kl 17.30. Därefter finns det möjlighet att prata med Svenska kraftnäts representanter fram till kl 19.00.

Under informationsmötet kommer vi att redogöra för innehållet i markavtalet och de principer som bestämmer den ekonomiska ersättningen för markägare längs den svenska delen av ledningen Aurora Line – från Messaure i Jokkmokks kommun till den finska gränsen vid Risudden och Torne älv i Övertorneå kommun.

  • Onsdag 29 mars i Risudden: kl 17.00—19.00 med presentation kl 17.30, i Byalokalen. 

Mötestillfällena i Vuollerim, 20 mars, och Överkalix, 21 mars, kvarstår och kommer att hållas som planerat. Det blir alltså tre tillfällen att inhämta information om markägaravtalet och att möta Svenska kraftnäts medarbetare. Du är välkommen på det mötestillfälle som passar dig. Har du inte möjlighet att delta är du alltid välkommen att kontakta oss för frågor och funderingar. Läs mer om Svenska kraftnäts markupplåtelseavtal och ersättningsprinciper på www.svk.se/avtal  Öppnas i nytt fönstersamt www.svk.se/ersattning Öppnas i nytt fönster.

Frågor?

Har du frågor är du varmt välkommen att höra av dig till vår kontaktperson Rolf Jakobsson på mejl: rolf.jakobsson@vattenfall.com eller telefon: 070-608 50 22.