Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Nu startar markarbeten i Fagersjö

Svenska kraftnäts entreprenör har de senaste veckorna förberett byggvägar till stolpplatserna närmast Snösätra stationsområde, bland annat i Fagersjö. Nu startar arbetet med att borra, spränga och schakta i berget där stolparnas fundament ska stå. Dessa arbeten förväntas pågå fram till maj månad.

Sprängning utförs vanligtvis under cirka tre dagar/fundament men kan variera beroende på förutsättningarna på plats och bergets yta. Tiderna för bergssprängning har uppdaterats. För att förkorta perioden för detta arbete kommer sprängningar utföras upp till tre gånger/dag; kl. 10.00, 12.00 och kl. 14.00. Sprängning ska föregås av varningssignal och sprängvakter ska stå utplacerade.

Vi ber er att ta hänsyn till dessa tider om ni rör er i området, för att om möjligt undvika att utsättas för höga ljudnivåer. Vi ber även om överseende med det buller som markarbetet kommer att innebära.

Arbetet i närområdet pågår vardagar kl. 07.00-16.00. Även lördagar kl. 08.00-13.00 kommer arbeten att utföras, dock inte borrning och sprängning.

Det efterföljande arbetet med att gjuta stolpens fundament kommer troligtvis att starta senare under våren. Det arbetet innebär inte samma ljudnivå.

Information om rivningsarbeten

Den befintliga ledning som nu ersätts kommer att rivas i Fagersjö under våren 2021. Den andra befintliga ledningen (KL23) ska enligt plan rivas under andra halvåret 2023.