Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Uppehåll i arbetet över jul och nyår

Under perioden 20 december till 10 januari kommer entreprenören Dalekovod att ha ledigt vilket innebär att arbetet tar uppehåll.

Entreprenörens normala arbetstider är kl. 07.00-17.00 måndag-lördag och uppehåll på söndagar. Bergssprängning sker på bestämda klockslag två gånger/vardag; kl. 10.00 och kl. 14.00. Högljudda arbeten som borrning och sprängning ska inte starta före kl. 08.00 på vardagar och ha uppehåll på lördagar.

Vattenfall gräver ner elkabel i Ågesta

Från station Gullarängen och parallellt med Ågestavägen (i riktning mot Farsta) pågår sedan en tid tillbaka ett till infrastrukturprojekt. Det är Vattenfall som gräver ner en regionnätskabel för 130 kV på en sträcka om totalt 3,7 km. Kabeln viker av vid Hanes väg och följder den i drygt 1 km för att sedan sammankopplas med en befintlig luftledning. Vattenfall planerar för att kunna ta kabeln i drift i slutet av mars 2020.

Svenska kraftnäts andra projekt i området

Under januari startar byggnationen av Snösätra station intill Magelungsvägen. Stationen blir en viktig kugge i uppdraget att förstärka Stockholms elförsörjning. Entreprenör är Eitech Engineering AB och leverantör är Hyosung Heavy Industries Corporation.

Den befintliga Ekudden station kommer att byggas ut för att möjliggöra anslutningen av luftledningen Snösätra-Ekudden. Alla nämnda delar ska enligt plan driftsättas under våren 2022.

Norr om Snösätra börjar Svenska kraftnät till våren nedgrävningen av elkablar på sträckorna Örby-Snösätra och Snösätra-Högdalen. I januari startar också byggnationen av stationen Skanstull i området Mårtensdal i Hammarby sjöstad. Dessa delar ska driftsättas år 2023.