Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Aurora Line:
Planerade och pågående byggarbeten

Följ projektet via

För att underlätta informationen under planering och byggnation har vi tagit fram en digital karta som visar var på sträckan arbeten kommer ske under en viss tid.

Den digitala kartan har tagits fram för att du som fastighetsägare och närboende ska kunna följa byggnationen av ledningen och se när arbete är planerat att ske på just din fastighet eller i områden nära dig.

Ny kanal för information

Det är första gången vi på Svenska kraftnät informerar om byggnationen av en ledning på det här sättet och vi prövar oss fortfarande fram. Hör gärna av dig om det är något du undrar över eller har förslag på vad du önskar bli informerad om via den digitala kartan. Kartan kommer att uppdateras regelbundet. Kontaktuppgifter till oss i projektet hittar du på startsidan här på projektwebben.

Arbete pågår med olika intensitet under hela året, även under jaktsäsong. Arbete sker initialt endast på de fastigheter där markägare tecknat markupplåtelseavtal. Ledningsförrättning pågår och lantmätaren kommer framöver att kalla berörda till sammanträde.

Klicka på länken Öppnas i nytt fönsterför att komma till den digitala kartan. Se gärna även beskrivning i text och bild här Öppnas i nytt fönster på projektwebben hur det går till när vi bygger ledning.

Så här använder du den digitala kartan

Bild på förstoringsglasI sökrutan kan du skriva in din fastighetsbeteckning, då kommer du direkt till din fastighet. Du kan även zooma in eller ut i kartan genom att trycka på + eller - för att hitta din fastighet.

Nedan ser du vilka lager som finns att tända och släcka i kartan för att få exakt den information du önskar. Om du tycker att det är lättare att orientera dig i de olika kartlagren genom att se landskapet uppifrån, som en flygbild, kan du skifta till flygbild genom att klicka på Bakgrundsbild upp till höger i listen när du är inne i kartan. Uppe i listen ligger även teckenförklaringen.

Planerade byggarbeten: I det här kartlagret ser du var på ledningssträckan som det är byggarbeten planerade. Planerade byggarbeten är markerade med gult på kartan.

Pågående byggarbeten: Här ser du var på ledningssträckan som det just nu pågår byggarbete. Pågående byggarbete är markerat med rött. Materialtransporter längs med ledningen är inte inkluderat.

Station: Detta lager berättar var stationerna är placerade.

Stolpplats: De 654 stolparna är markerade i ett separat kartlager. Utöver fastighetsbeteckning kan du i sökrutan söka på stolpnummer när du vet vilka stolpar som står på din mark.

Ledning: Själva ledningen är markerad i lila och finns i ett separat kartlager.

 

Granskad