Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Deltagare på Kraft2022 på scenen.

Kraftsamling med fokus på samarbete

28 september samlades elbranschaktörer och samhällsaktörer till konferensen Kraft 2022 med temat ”Tillsammans för storskalig elektrifiering” och samarbete som en röd tråd. På agendan berördes omvärldsläget, beredskapen att hantera en tuff vinter, takten i utbyggnaden och hur fler aktörer ska kunna bidra till kraftsystemet.

Tidigare konferenser har också berört behovet av samarbete och den här gången var ämnet mer aktuellt än någonsin. Samarbete för att säkerställa att alla parter är beredda om Sverige hamnar i ett läge då elen behöver stängas av på grund av effektbrist. Samarbete för att snabba på utbyggnaden med konkreta exempel på de regionala samarbetsinitiativen i Norrbotten och Västragötalandsregionen, AGON och ACCEL. Samarbete för att klara av att hålla kraftsystemet i balans och redo för störningar.

Den avslutande panelen, om behovet av fler aktörer som bidrar, visade tydligt att både viljan och förmågan finns.Deltagare i paneldebatt från Kraft 2022.

Kraft 2022 var ett hybridevent med deltagare på såväl distans som på plats.

Hade du inte möjlighet att vara med, eller om du vill återuppleva konferensen, kan du ta del av inspelningen här.