Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Peter Wigert blir ny ställföreträdande generaldirektör för Svenska kraftnät

Svenska kraftnäts styrelse har utsett Peter Wigert, finansdirektör, till ställföreträdande generaldirektör för Svenska kraftnät. Peter tillträder befattningen den 18 mars.

- Jag är mycket glad att styrelsen beslutat att utse Peter Wigert till ny stf GD för Svenska kraftnät. Peter har en gedigen kompetens om energisektorn från tidigare yrkesliv, och i sin roll som finansdirektör hos oss en mycket god bild av hela vår verksamhet. Finansavdelningen har också en naturlig och nära kontakt med såväl styrelse som departement, säger Lotta Medelius-Bredhe, generaldirektör, Svenska kraftnät.

Peter Wigert fortsätter således som finansdirektör. I rollen som stf GD efterträder han Ulrika Hesslow. Som tidigare har meddelats lämnar hon Svenska kraftnät den 1 maj för att tillträda tjänsten som generaldirektör för Energimarknadsinspektionen.