Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Henrik Kofod blir vd för Nordic RCC

Henrik Kofod har utsetts till vd för Nordic RCC A/S och tillträder den 1 juli 2022.

Henrik Kofod har lång erfarenhet från den globala teknik- och telekomindustrin och är otroligt kunnig på både informations- och teknikområdet. Han har en examen i företagsekonomi, informationsvetenskap och ekonomisk förvaltning från Copenhagen Business School.

Kofod kommer närmast från Andel Group, där han ansvarar för IT-infrastrukturen. Dessförinnan har han bland annat jobbat på Telia Danmark, GN Store Nord och GN ReSound i olika affärs- och teknikledande positioner.

Han kommer att börja på det regional samarbetscentrat Nordic RSC (Regional Security Coordinator) den 1 maj och tillträder som vd för RCC A/S den 1 juli 2022. Nordic RSC stödjer de systemansvariga för överföringssystem i Norden (Fingrid, Svenska Kraftnät, Statnett och Energinet) att upprätthålla driftsäkerheten i det nordiska kraftsystemet. I juli 2022 kommer Nordic RSC att registreras som ett fristående företag, Nordic RCC A/S, i enlighet med EU:s regler.

– Vi är mycket glada över att Henrik blir en del av vårt nordiska team. Han har lång erfarenhet av att arbeta i de nordiska länderna, och som person är han väldigt öppen och pålitlig. Han är en affärsorienterad ledare med stor kunskap om digitalisering, säger Marina Louhija, Nordic RCC:s styrelseordförande.

Mer information

Vid frågor, vänligen kontakta Marina Louhija, styrelseordförande, Nordic RCC, på telefon: +358 40 519 0627.