Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Stöd till elanvändare

Regeringen kommer att hantera utbetalningen av stödet i två steg, först till hushåll därefter till företag, andra organisationer och föreningar. Detta till följd av Energimarknadsinspektionens beslut om stödmodell.

Utbetalningen av stödet till hushåll hanteras av Försäkringskassan. Planen är att utbetalningarna kommer att påbörjas i februari 2023, om inget oförutsett inträffar. Utbetalningarna till hushållen kommer att ske med automatik. Du behöver alltså inte ansöka om att få stödet.

Regeringen remitterar nu en förordning som kommer att göra det möjligt att hantera utbetalningarna till hushållen. Svenska kraftnät och Försäkringskassan arbetar för att utbetalningen av stöd till elanvändare ska kunna göras så snabbt som möjligt.

Frågor om utbetalning till företag, andra organisationer och föreningar hänvisas till regeringskansliet.

Information om utbetalning av elstödet på regeringens webbplats Öppnas i nytt fönster

Svenska kraftnät kan tyvärr inte ta emot frågor via telefon utan hänvisar till information på webbplatsen. Du kan även mejla vår funktionsbrevlåda: nodatgarder@svk.se Observera att vi får in många mejl och besvarar dem i turordning.

Informationen på webbplatsen uppdateras löpande.

Granskad