Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Inbjudan till digitalt samrådsmöte

Svenska kraftnät bjuder in till digitalt samrådsmöte 16 juni om den planerade 400 kV växelströmsledningen mellan Messaure i Sverige och Keminmaa i Finland.

Live via Youtube

Det digitala samrådsmötet kommer sändas live via Youtube tisdag 16 juni klockan 17.30 till 18.30.

Länk till mötet: https://youtu.be/2AL1i02mKvU

Frågor under mötet

Under mötet kommer det finnas möjlighet att ställa frågor till Svenska kraftnäts medverkande personal via mötesverktyget Slido. För att ställa en fråga går du in på www.slido.com och skriver in koden #N144. Därefter kan du enkelt skriva in dina frågor.

Frågor som vi inte hinner svara på under sändningen kommer vi besvara skriftligt i efterhand via projektets webbplats www.svk.se/messaure-keminmaa.

Du kan också mejla dina frågor till messaure-keminmaa@svk.se.

Agenda

  • Klockan 17.30 Livesändningen startar
  • Klockan 17.40 Presentation av sträckningsförslaget inom utredningskorridoren
  • Klockan 18.05 Tid för frågor. Använd mötesverktyget www.slido.com och skriv in koden #N144

Möjlighet att se i efterhand

Livesändningen kommer spelas in och läggas upp på projektets webbplats, www.svk.se/messaure-keminmaa, så att du enkelt kan ta del av mötet i efterhand.

Samrådsperioden förlängs

Utifrån rådande omständigheter med coronaviruset och tidigare inställda fysiska samrådsmöten, kommer samrådsperioden förlängas till 8 juli. Detta för att ge möjlighet att skicka in synpunkter i ytterligare tre veckor efter att det digitala samrådsmötet genomförts.

Så lämnar du synpunkter

Välkommen att lämna skriftliga synpunkter på utbyggnadsförslaget märkt med diarienummer Svk 2017/298 senast 8 juli via e-post till registrator@svk.se eller med post till Svenska kraftnät, att. Matilda Björkheden, Box 1200, 172 24 Sundbyberg.

Andra möjligheter att delta

För dig som önskar delta i samrådet på annat sätt än via det digitala samrådsmötet, erbjuder vi kontakt över telefon, antingen enskilt eller genom telefonkonferens. Om du önskar delta i samrådet via telefon, vänligen meddela snarast oss som arbetar med projektet, kontaktuppgifter till oss finns längre ned på denna sida.

Vi skickar även gärna samrådsunderlaget i tryckt form helt kostnadsfritt – beställ genom att skicka ett mejl till messaure-keminmaa@svk.se eller genom att ringa någon av oss som arbetar med projektet. Kontaktuppgifter till oss finns längst ned på denna sida. 

Frågor?

Vid frågor generellt om projektet, eller vid frågor som du önskar få besvarade inför inlämnande av synpunkter är du välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter finns längst ned på denna sida- Du kan också mejla oss på messaure-keminmaa@svk.se.

Har du frågor som rör det digitala samrådsmötet, välkommen att kontakta oss på Svenska kraftnät som jobbar med projektet:

Jens Knutsson, projektledare
010-475 82 10
jens.knutsson@svk.se

Sara Gommel, kommunikatör
010-475 87 36
sara.gommel@svk.se

Matilda Björkheden, tillståndsansvarig
010-475 86 56
matilda.bjorkheden@svk.se