Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Samrådsperioden är slut

Den 8 juli avslutades samrådsperioden för den planerade nya kraftledningen mellan Messaure i Sverige och Keminmaa i Finland. Nu sammanställs alla synpunkter i en samrådsredogörelse.

I samrådsredogörelsen sammanfattar vi alla inkomna synpunkter samt Svenska kraftnäts bemötande av dessa.

Samrådsredogörelsen färdigställs under hösten 2020 och publiceras sedan på projektets webbplats, www.svk.se/messaure-keminmaa.

Tack för era värdefulla synpunkter

Vi vill rikta ett stort tack till er som inkommit med synpunkter till oss under samrådet. Dessa utgör en viktig del av underlaget när Svenska kraftnät planerar ledningssträckningen och vi försöker tillgodose önskemål i den mån det är rimligt. Valet av sträckning är alltid en sammantagen bedömning där flera olika faktorer och intressen måste vägas in.

Vad händer nu?

När vi valt sträckning kommer vi ansöka om tillstånd att bygga ledningen hos Energimarknadsinspektionen (koncession). Detta planeras ske under våren 2021.

Kontakta oss gärna vid frågor om den planerade kraftledningen! Kontaktuppgifter finns här på projektets webbplats www.svk.se/messaure-keminmaa eller skicka ett mejl till messaure-keminmaa@svk.se

Ta del av filmen från det digitala samrådsmötet

För den som vill lära sig mer om Messaure-Keminmaa-ledningen finns filmen från det digitala samrådsmötet 16 juni att se via Youtube (webblänk, öppnas i ny flik).