Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kompletterande djur- och naturinventeringar under våren

Arbetet med att hitta en så bra sträckning som möjligt för Hansa PowerBridge fortsätter med ytterligare inventeringar av djurlivet och naturvärden längs utbyggnadsförslaget.

Med början under våren kommer kompletterande inventeringar att göras av djurlivet och naturvärden längs den föreslagna sträckningen för den nya elförbindelsen. Inventeringarna görs av biologer som tar sig fram till fots i området. Syftet med undersökningarna är att komplettera underlaget med ytterligare arter och värden som kan vara beaktansvärda i det slutliga valet av sträckning i koncessionsansökan. Inventeringar startar i april och beräknas pågå fram till i höst.

Vill du bli kontaktad innan vi beträder din fastighet ber vi dig framföra det till våra kontaktpersoner, Mats Hannevad eller Peter Johansson. Har du tidigare framfört önskemål om att kontaktas innan fastigheten beträds göra vi det även inför detta arbetsmoment.