Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Inventering av rovfågelbon genomförs under februari

I arbetet med att hitta en så bra sträckning som möjligt för elförbindelsen Hansa PowerBridge planerar Svenska kraftnät att inventera rovfågelbon under februari.

Syftet med inventeringen är att hitta rovfågelbon som riskerar att störas av verksamheten eller som finns i träd som riskerar att avverkas.

Metoden som vi använder vid inventeringen innebär att vi kommer att leta efter bon i träd med kikare och där det är tät skog behöver vi gå runt i skogen för att kunna leta. Vi undviker att leta i träd på tomter eftersom de ändå är alltför störda miljöer för häckning av rovfåglar. Men det kan finnas dungar i närheten av tomter och gårdar som kanske kan vara miljöer där rovfågel trivs och som vi behöver inventera.

Inventeringen planeras till den 14-15 februari. Om vädret inte tillåter inventeringen dessa dagar avvaktar vi till vädret är bättre igen och genomför arbetet då i stället.