Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Steg-2 arkeologiska undersökningar under april

Med start under april 2020 kommer arkeologer att vara ute i fält och inventera kulturvärden i så kallade steg 2-undersökningar. Undersökningarna innebär att provgropar eller sökschakt görs med grävmaskiner på identifierade platser. Fastigheter och arrendatorer som berörs av undersökningarna informeras via brev.

Arbetet med att hitta en lämplig sträckning för kabeln går vidare. Med start i april planerar Svenska kraftnät att göra arkeologiska undersökningar på vissa platser längsmed den planerade sträckningen.     

Det är så kallade steg 2-undersökningar som ska göras i syfte att identifiera fornlämningar eller andra arkeologiska värden som kan behöva beaktas i det fortsatta arbetet. Vid behov kan det längre fram bli aktuellt att göra mer ingående undersökningar och utgrävningar av enskilda kulturvärden.