Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Snösätra

Följ projektet via

Ny station i Högdalen

För att förstärka elnätet i Stockholmsregionen bygger Svenska kraftnät en ny transmissionsnätsstation i Högdalen i södra Stockholm.

Ny station i Högdalen

För att förstärka elnätet i Stockholmsregionen bygger Svenska kraftnät en ny transmissionsnätsstation i Högdalen i södra Stockholm.

Stationen Snösätra behövs för att omvandla el från spänningsnivån 400 kV till lägre nivåer för att därefter transporteras vidare i 220 kV-nätet. Snösätra station är också nödvändig för att kunna överföra el genom en ny förbindelse som byggs från Upplands Väsby, förbi Högdalen, till Ekudden i södra Huddinge.

Station Snösätra är en av flera förstärkningar av Stockholms transmissionsnät för att trygga Stockholmsregionens elförsörjning och möta kravet på säkra elleveranser i takt med att regionen växer.

Nytt om projektet

Fasadarbete på ett hus

Fortsatt arbete vid Snösätra station under sommaren


Bygget av den nya transmissionsnätsstationen Snösätra i Högdalen i södra Stockholm fortsätter under sommaren 2021, vilket medför fortsatt tung byggtrafik i området.

Bygget av Snösätra station löper vidare


Bygget av Svenska kraftnäts nya stamnätsstation i Högdalen i södra Stockholm fortsätter enligt plan, stationen spelar en viktig roll i att förstärka elnätet i Stockholmsregionen.

Snart börjar vi bygga stationshuset


Under hösten har vi utfört förberedande markarbeten där den nya stationen ska byggas. Vi har bland annat genomfört pålning vilket innebär att vi slagit ned betongpålar i marken ända ned till berg för att få en stabil grund för det kommande stationshuset.

Tidplan

Händelse Tidpunkt       
Byggstart Januari 2020
I drift Höst 2024
Granskad