Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Nytt om elområdesöversynen

Svenska kraftnät bjuder in till webbinarium för intressenter den 14 november för statusuppdatering om elområdesöversynen och publicerar underlag som ger stöd för att se vilka noder som kommer att tillhöra respektive elområde.

Den europeiska elområdesöversynen är i full gång. I augusti beslutade ACER om vilka alternativa elområden som ska undersökas. Nu får intressenter tillgång till stödmaterial för att se vilka noder som kommer att tillhöra respektive elområde enligt ACERS förslag. Mer om detta och en statusuppdatering om elområdesöversynen ges på webbinariet den 14 november.

Material ger stöd till intressenter

ACERs förslag till elområden har konverterats till en nodlista och kartor. Dessa är tänkta att ge intressenter tillräcklig med information för att se vilka noder som enligt förslaget kommer att tillhöra respektive elområde.

Välkommen till webbinarium för intressenter 14 november

Måndag den 14 november kl. 10-12 ger Svenska kraftnät en statusuppdatering om den pågående elområdesöversynen. Vi redogör för processen att ta fram och utvärdera nya elområden, ger en statusuppdatering kring vart vi befinner oss idag samt mer detaljerad information om tidsplanen och processen framåt.

Under mötet kommer det även vara möjligt att ställa frågor om det pågående arbetet.

Mötet är digitalt och hålls på svenska. Mer information, länkar och underlag publiceras på eventsidan under Möt Svenska kraftnät

Kontakt och mer information

Vid frågor om elområdesöversynen, kontakta Svenska kraftnät via e-post: elomradesoversyn@svk.se

Mer om elområdesöversyn finns under Utveckling av kraftsystemet

Tidigare nyhet: Europeisk rapport tydliggör underlag för beslut om kommande elområdesöversyn