Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Skogssäter–Kilanda:
Information och dialog

Följ projektet via

Dialogen med berörda fastighetsägare och andra intressenter är viktig för Svenska kraftnät i processen med att förnya 400 kV-ledningen mellan Skogssäter–Kilanda. Vi uppmuntrar er att kontakta oss som arbetar i projektet vid frågor och funderingar.

Digitalt informationsmöte 4 maj 2021

Med anledning av coronaviruset covid-19 har fysiska informationsmöten på plats inte kunnat genomföras. Svenska kraftnät höll därför ett digitalt informationsmöte 4 maj. På informationsmötet informerades mer om förnyelsen, tekniska förutsättningar, tillstånd och mark- och ersättningsfrågor. Tyvärr uppstod tekniska problem med inspelningen av det faktiska informationstillfället, men en efterinspelad version av presentationen finns att se. 

Den övergripande tidsplanen har tidigarelagts sedan inspelningen

Den övergripande tidplanen för projektet har sedan inspelningen tidigarelagts och byggstarten är planerad att inledas 2024. Därmed beräknas den förnyade ledningen vara i drift 2026. Anledningen är att ett omtag gjorts av driftsplaneringen på västkusten som möjliggör att ledningen kan förnyas redan 2024.

Frågor från mötestillfället

Frågor som inkom på mötestillfället finns sammanställda och besvaras under sidan "frågor och svar"

Avsikten är fortfarande att hålla fysiska informationsmöten framöver när det kan göras i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

 

 

Kontaktpersoner

Projektgrupp

Granskad