Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Byggnation påbörjad mellan Fagersjö och Myrängen

Sedan i somras har arbeten pågått från Myrängen och söderut. I början av februari startade arbeten längs den norra delen av sträckan.

Avverkning, vägbyggnation och bullrande arbeten

För att skapa en framkomlig väg till stolpplatserna behöver träd avverkas. Sedan anläggs en tillfällig väg fram till platserna. Därefter inleds arbetet med att borra, spränga och schakta i berget där stolpens fundament ska stå.

Tider för arbeten och sprängning

Arbetet i ledningsgatan kommer att pågå vardagar mellan kl. 07.00-16.00. Vi ber om överseende med det buller som arbetet kommer att innebära. Även lördagar mellan kl. 08.00-13.00 kommer arbeten att utföras, dock inte borrning och sprängning. Bergssprängning utförs vanligtvis under cirka tre dagar/fundament men kan variera beroende på förutsättningarna på plats och bergets yta. Sprängningen sker på bestämda klockslag två gånger om dagen; kl. 10.00 och kl. 14.00.

Med anledning av byggnationen kommer tung trafik att behöva köra på Myrängsvägen och Skrattmåsvågen.

Det efterföljande arbetet med att gjuta stolpens fundament kommer troligtvis att starta under våren mellan Fagersjö och Myrängen, exakt när är ännu inte bestämt. Arbetet kommer att pågå i olika steg och beräknas pågå under cirka två månaders tid.

Övergripande tidplan

Stolparna kommer enligt plan att resas i området under sensommaren 2021. Luftledningen ska stå klar för driftsättning våren 2022. Därefter rivs den befintliga luftledningen mellan Högdalen och station Ekudden.

Kontakta oss gärna vid frågor om byggnationen

översikt stolpnr.jpg

Nu har arbetet startat även på den norra delen av sträckan, mellan stolpe 1-6.