Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Snösätra–Ekudden

Följ projektet via

Elnätet förstärks i södra Stockholm

Vi bygger en ny elförbindelse mellan Snösätra och Huddinge i södra Stockholm. Det är en av många förstärkningar som vi gör av Stockholmsregionens elnät för att möta det växande behovet av el.

Om projektet

Elnätet förstärks i södra Stockholm

Vi bygger en ny elförbindelse mellan Snösätra och Huddinge i södra Stockholm. Det är en av många förstärkningar som vi gör av Stockholmsregionens elnät för att möta det växande behovet av el.

Om projektet

Nytt om projektet

Information om uppdaterad tidplan och arbete med flyghinderbelysning


På grund av förseningar i kringliggande projekt inom Stockholms ström blir tidplanen för driftsättning av 400 kV framskjuten till våren 2023. Till hösten 2022 tas därför 220 kV ledningen i drift igen.

Lindragning under sommaren 2021


Under vecka 25 inleds den näst sista etappen i arbetet med att färdigställa den nya stamnätsledningen mellan stationen Snösätra i Högdalen och stationen Ekudden i södra Huddinge.

Ljudliga sprängskarvar i Huddinge kommun


Inom kraftledningsprojektet Snösätra-Ekudden kommer Svenska kraftnäts entreprenör under vecka 16 att sprängskarva faslinor vid stolpe 31. Den som befinner sig nära Lissmavägen och Kastellet i Huddinge kommun kommer att kunna höra ljudliga smällar med anledning av arbetet.

Fakta om Snösätra–Ekudden

Sträcka: station Snösätra (Högdalen)–station Ekudden (södra Huddinge)
Teknik: växelström, 400 kV

Tidsplan

Händelse Tidpunkt
Samråd Start 2015
Byggstart Sommaren 2019
Driftsättning Hösten 2024

En del av projektet Stockholms Ström

Stockholmsregionens elberoende ökar. Elnätet förstärks och förnyas för att möta framtidens behov av säkra elleveranser. Svenska kraftnät har tillsammans med Vattenfall och Ellevio föreslagit en helt ny struktur för regionens elnät i ett femtiotal projekt. Dessa samordnas genom projekt Stockholms Ström. Vi bygger nya markkablar, luftledningar, tunnlar och transformatorstationer.

Översiktskarta för Stockholmsområdet

Översiktskarta för Stockholm

Karta över den nya elförbindelse mellan Snösätra och Huddinge i södra Stockholm

Kontakt

Ställ en fråga om Snösätra–Ekudden

Ställ din fråga och ange din e-post så svarar vi så snart vi kan.
Granskad