Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Nu reser vi de nya stolparna

Nio månader in i entreprenaden för luftledningen Snösätra-Ekudden har stolpar börjat monteras längs den milslånga sträckan och om en månad ska de sista stolpfundamenten vara klara.

karta över sträckan

Hittills har fyra stolpar kommit på plats och i början av augusti ska alla på sträckan mellan stolpnummer 8-31 vara resta (se karta). Denna vecka har dessutom entreprenören avslutat rivningsarbetet för den gamla 220 kV-ledningen. Merparten av de gamla stolparna och linorna har därmed tagits ned (mellan 8-31) medan resterande sträcka ska rivas nästa år.

Slaven Leko

- Samtliga stolpfundament kommer att vara klara i början av juni och i slutet av samma månad börjar vi att rulla ut faslinorna mellan stolpe 21-31, berättar Slaven Leko, Dalekovods Sverigechef tillika projektchef för Snösätra-Ekudden.

Elstolpe

Högt upp i en av den gamla ledningens stolpar klättrar Dalekovods personal, i samband med att stolpen och linorna monterades ned.

elstolpe nattetid

Arbetet med att riva den gamla ledningen i närheten och över Ågestavägen genomfördes nattetid eftersom vägen stängdes av under tiden.