Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Betåsen - Nässe:
Ledningsåtgärder Hjälta-Nässe

Följ projektet via

Som en del i investeringspaket NordSyd planerar Svenska kraftnät ett flertal ledningsåtgärder på befintliga ledningar och genom uppförande av nya ledningar mellan stationerna Nässe och den befintliga stationen Hjälta. Dessa åtgärder är en del av ett stort investeringspaket med syftet är att anpassa elnätet till dagens och framtida driftförhållanden genom att förstärka överföringskapaciteten mellan norra och södra Sverige.

Samråd är genomfört

Svenska kraftnät bjöd under sommaren in till skriftligt samråd. Samrådsprocessen är en viktig del när vi planerar en ny elförbindelse. Det är värdefullt för oss att få ett bra underlag för att välja en sträckning som på minsta sätt påverkar landskapsbild, boendemiljö, friluftsliv, natur- och kulturmiljö.

Samrådsunderlag och kartor

Samrådshandlingar med tillhörande översikts- och intressekarta finns att hämta nedan. Vill du ha ett skriftligt exemplar skickat till dig vänligen kontakta oss.

Kontakt

Granskad