Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Betåsen - Nässe

Följ projektet via

Transmissionsnätet stärks mellan Betåsen och Nässe

Som en del i investeringspaket NordSyd förstärker vi transmissionsnätet med en ny 400 kV-ledning i Västernorrland och i Sollefteå kommun.

Transmissionsnätet stärks mellan Betåsen och Nässe

Som en del i investeringspaket NordSyd förstärker vi transmissionsnätet med en ny 400 kV-ledning i Västernorrland och i Sollefteå kommun.

Samrådsperiod avslutad

Stort tack till alla er som besökte samrådsmötena i Näsåker och Sollefteå! Det var trevligt att få träffa er personligen och vi hoppas att mötena var informativa för er.

Sista dag för samrådsperiod och att lämna in yttrande var 30 juni 2022. Nu påbörjar vi arbetet med att sammanställa och bemöta de yttranden som kommit in. Läs mer om när samrådsredogörelsen publiceras och vad som händer sen.

Samrådsunderlag och presentation

Ta del av samrådsunderlaget under sidan "Dokument och kartor"

En inspelad presentation finns under sidan "Samråd och dialog"

 

Nytt om Betåsen - Nässe

Nu sammanställer vi inkomna synpunkter i en samrådsredogörelse


Samrådsperioden för den planerade nya ledningen mellan Betåsen och Nässe är avslutad. Nu påbörjar vi arbetet med att sammanställa och bemöta de yttranden som kommit in.

Inspelad presentation om samrådsunderlaget


Här kan du se en inspelad presentation rörande samrådet om sträckningsförslag för Betåsen-Nässe.

Välkomna på samrådsmöten!


Svenska kraftnät bjuder in er som berörs av samrådet till öppna hus. På de öppna husen finns representanter på Svenska kraftnät närvarande får att berätta mer om projektet och svara på era frågor. Syftet är att ge er mer information och underlag för era skriftliga yttranden avseende våra planer. Alla yttranden är viktiga för vårt fortsatta utredningsarbete.

Tidplan

Händelse Tidpunkt
Myndighetsdialog Q2-2021
Samråd 2022
Planerad erhållen koncession 2025
Projektering 2023-2026
Byggstart 2027
Planerad idrifttagning 2028

En del av investeringspaket NordSyd

Nordsyd webb 700x.jpg

Nordsyd är Svenska kraftnäts största investeringspaket någonsin och innebär att stora delar av stamnätet i mellersta Sverige, kommer att förnyas och förstärkas genom flera kraftfulla investeringar. Satsningen sträcker sig över dryga 20 år och totalt investerar Svenska kraftnät cirka 75 miljarder kronor för ett mer flexibelt och robust stamnät för el som är förberett för framtida förändringar i det svenska elsystemet. Samtidigt kommer vi kunna möta behoven av ökad överföring från norr till söder och bidra till den energipolitiska inriktningen för Sverige, att 100 procent av elproduktionen ska vara förnybar år 2040.

Läs mer om NordSyd.

Ställ en fråga

Ställ din fråga och ange din e-post så svarar vi så snart vi kan.

Kontakt

Granskad