Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Betåsen–Nässe

Följ projektet via

Transmissionsnätet stärks mellan Betåsen och Nässe

Som en del i investeringspaket NordSyd förstärker vi transmissionsnätet med en ny 400 kV-ledning i Västernorrland och i Sollefteå kommun.

Transmissionsnätet stärks mellan Betåsen och Nässe

Som en del i investeringspaket NordSyd förstärker vi transmissionsnätet med en ny 400 kV-ledning i Västernorrland och i Sollefteå kommun.

Samrådsredogörelse publicerad

Nu finns samrådsredogörelsen publicerad under sidan Dokument och kartor. Du kan läsa mer om samrådsprocessen och se inspelad presentation till samrådet under sidan Samråd och dialog

 

Nytt om Betåsen–Nässe

Nu finns samrådsredogörelse för kompletterande samråd


Nu kan du ta del av samrådsredogörelsen för det kompletterande samrådet för den planerade kraftledningen vid Häxmo i Näsåker. I den har vi samlat och svarat på de yttranden som kommit in under samrådsperioden.

Markundersökningar med start i maj


Inför arbetet med ny ledning mellan Betåsen och Nässe kommer vi genomföra markundersökningar där stolparna för ledningen ska stå.

Kompletterande samråd för område Häxmo


Svenska kraftnät bjuder in till kompletterande samråd för den planerade kraftledningen i Häxmo i Näsåker, Sollefteå kommun.

Tidplan

Händelse Tidpunkt
Myndighetsdialog Q2-2021
Samråd 2022
Planerad erhållen koncession 2025
Projektering 2023-2026
Byggstart 2026
Planerad idrifttagning 2028

Projekt i närheten

En del av investeringspaket NordSyd

Nordsyd webb 700x.jpg

Nordsyd är Svenska kraftnäts största investeringspaket någonsin och innebär att stora delar av stamnätet i mellersta Sverige, kommer att förnyas och förstärkas genom flera kraftfulla investeringar.

Satsningen sträcker sig över dryga 20 år och totalt investerar Svenska kraftnät cirka 75 miljarder kronor för ett mer flexibelt och robust stamnät för el som är förberett för framtida förändringar i det svenska elsystemet. Samtidigt kommer vi kunna möta behoven av ökad överföring från norr till söder och bidra till den energipolitiska inriktningen för Sverige, att 100 procent av elproduktionen ska vara förnybar år 2040.

Läs mer om NordSyd.

Karta: sträckningen Betåsen och Hjälta, Nässe.

Ställ en fråga

Ställ din fråga och ange din e-post så svarar vi så snart vi kan.

Kontakt

Granskad